WordPress website voor AWTJF

Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Friesland (AWTJF), gevestigd in Leeuwarden, is een samenwerkingsverband tussen (vertegenwoordigers van) jeugdigen en ouders, praktijkorganisaties uit de jeugdsector, gemeenten, universiteit en hogescholen. Het belangrijkste speerpunt voor AWTJF is de transformatie van het jeugdstelsel. In opdracht van Tjeerd van der Velde Vormgeving (via Jeugdhulp Friesland), kwam de vraag om een nieuwe WordPress website te ontwikkelen bij Banyan Internet & Communicatie te liggen.

Samen is er in de eerste plaats gekeken naar de structuur en de plaatsing en verdeling van informatie binnen de website. Een logische indeling en heldere navigatie moet zorgen voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. Deze punten zijn vervolgens centraal gesteld in de verdere ontwikkeling van de site.

Dynamisch website ontwerp

De kleurrijke vormgeving van Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Friesland is vertaald naar een dynamische WordPress website. Hierbij is uiterste zorggedragen voor de toegankelijkheid en leesbaarheid van de informatie.

De dynamiek komt onder andere terug in verschillende transformaties binnen de website. Zo schaalt de navigatie mee wanneer er naar beneden wordt gescrold en transformeert het logo, afhankelijk van de schermresolutie van de bezoeker.

Responsive website: van desktop naar mobiel

De WordPress website is in eerste instantie ontwikkeld voor desktop Pc’s en grotere tablets. Een goede balans tussen afbeeldingen en tekst zorgt voor een prettige gebruikerservaring.

Vanuit de desktop versie is de vertaalslag gemaakt naar mobiel. Tijdens de responsive ontwikkeling van de site is er gekozen om een aantal afbeeldingen achterwege te laten. Hierdoor komt de nadruk meer op de informatie te liggen.

WordPress website: eenvoudig in onderhoud

Banyan zorgde voor een duidelijke en overzichtelijke indeling van het WordPress CMS. Naast het leveren van een uitgebreide gebruikershandleiding, gaf Banyan een WordPress training. Hierdoor kunnen de teamleden van AWTJF zelfstandig alle informatie van de website beheren.