Video & animatie: Ervaren

“Mensen enthousiast maken, Daar gaat het ons om! Wie wordt er niet blij van een mooi verhaal? Je bereikt meer als je je verhaal vertelt met video.” – Van de nieuwe Ervaren Video & animatie website.

Ervaren kwam bij Banyan met het idee dat hun eigen verhaal nog beter verteld wordt middels een nieuwe, visueel sterke en dynamische website. Een site waarbij het helemaal draait om het (video)werk van Ervaren.

Het visuele concept en het ontwerp werden door Ervaren aangeleverd, met de opdracht dit te vertalen naar een snelle WordPress website. Het dynamische karakter van video voerde de boventoon in de technische ontwikkeling.

Creatief in de ontwikkeling van de website

De creativiteit die Ervaren in zijn video’s verwerkt, komt terug in de technische ontwikkeling van de website. Denk hierbij aan de dynamische content van de site en plaatsing van de verschillende functies en elementen.

Responsive: een goed verhaal op elk scherm

Een groot deel van de bezoekers van Ervaren bezoekt de website op een smartphone of tablet. Ook hier heeft het tentoonstellen de video’s hoge prioriteit.

De nieuwe website past zich automatisch aan bij het bekijken op kleinere schermen. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met urgentie van de inhoud binnen de verschillende pagina’s. De enthousiasme van Ervaren komt hierdoor goed over bij de bezoeker die onderweg is!

WordPress op maat

De website die Ervaren hiervoor gebruikte, maakte gebruik van een WordPress thema of template met een zogenaamde content builder. Door de oneindigheid aan opties en instellingen, koste het Ervaren enorm veel tijd en moeite om hiermee te werken. Iets wat bij ons in de ontwikkeling centraal heeft gestaan.

Banyan richte het WordPress CMS efficient in, met alleen de functies en zaken die voor Ervaren relevant zijn. Het resultaat is een WordPress systeem waarin snel en op een prettige manier gewerkt kan worden.