Interactieve tools voor Kennisplatform Kees

“KEES is hét kennisplatform Kind En (Echt)Scheiding in Noord Nederland.” – Van de Kennisplatform Kees website.

In Groningen, Friesland en Drenthe bieden een veelheid en diversiteit aan instanties hun hulpverlening via verschillende wegen aan voor ouders en kinderen die te maken hebben met een (dreigende) scheiding. Voor ouders en professionals is het vaak ingewikkeld om de bij de situatie meest passende ondersteuning te vinden. Kennisplatform Kees geeft hier de oplossing.

In opdracht van Tjeerd van der Velde Vormgeving (via Jeugdhulp Friesland), ontwikkelde wij voor Kennisplatform Kees een dynamische website met overzichtelijke informatie en een interactieve tool.

Overzicht en gebruikersgemak

Website usability was een belangrijke factor binnen de ontwikkeling van dit project. De bezoeker krijgt snel en zonder omwegen de meest relevante informatie te zien.

Voor de vaak diverse en complexe situaties zijn verschillende tools ontwikkeld die de hulpverleners kunnen inzetten. Deze tools kunnen op de website van Kennisplatform Kees worden bekeken en gedownload.

Interactieve applicatie

Wij ontwikkelde een interactieve routekaart voor het kennisplatform. De hulpverlener doorloopt hierbij een vragenreeks en krijgt, afhankelijk van de gegeven antwoorden, direct de relevante organisaties te zien.

WordPress CMS: Eenvoudig content toevoegen

De website is ontwikkeld in het WordPress content management systeem. De mensen achter Kennisplatform Kees kunnen hierdoor zelf nieuwe content toevoegen, en bestaande content beheren.